در ابتدا برای آشنایی بیشتر شما با مفهوم لوگو تعریف آن را به زبان ساده ارائه میدهیم. پس از آن به ۷ نکته در طراحی لوگو میپردازیم. قبل از طراحی لوگو خواندن این نکات جمع آوری شده، خالی از لطف نیست. این ۷ نکته توسط تیم ما جمع آوری شده اند. پس تا آخر مقاله همراه با ما باشید.
لوگو چیست؟
لوگو واژه ای انگلیسی برای شناسایی برند، که شامل نماد، نام و شعار برند است. برای شناسایی و تمایز برند شما از دیگران به کار می رود. طراحی لوگو باید به گونه ای باشد که برای مخاطبان به یاد ماندنی و نشان دهنده هویت برند شما باشد. اهمیت طراحی لوگو دراین است که در ذهن میماند. پس هر رنگ یا استایلی که برای طرح خود استفاده میکنید در ذهن مخاطب ماندگار میشود. لوگو معرف برند شما با رنگ، مفهوم و شعار کمپانی شماست. در این مقاله، به بررسی ۷ نکته مهم در طراحی لوگو میپردازیم.
1. لوگوی ساده انتخاب کنید:
یکی از اصلی ترین عوامل در طراحی لوگو، سادگی آن است. لوگو باید به گونه ای طراحی شود که به سادگی در ذهن بماند وهمچنین برای مخاطبان به راحتی قابل شناسایی باشد. تجربه مشان داده است که لوگو های ساده تر، بهتر به یاد مخاطبان میمانند. حال ممکن لست برایتان سوال شود که منظور از سادگی چیست؟ منظور از سادگی استفاده از فونت ها و طرح های ساده تر و خوانا تر است. در انتخاب رنگ هم میتوان از قالب هایی استفاده کرد که شامل ۲ یا ۳ رنگ اصلی برند بشوند.
استفاده از طرح مینیمال در دهه اخیر طرفداران زیادی پیدا کرده است. چرا که طرح مینیمال به نمادی از سادگی در عین شیکی تبدیل شده است. برای انتخاب طرح خود میتوانید از سایت پینترست هم استفده کنید. با کلیک بر روی لینک به سایت پینترست متصل خواهید شد.
برای مثال به لوگوی شرکت ikea دقت کنید. این لوگو کاملا مینیمال و ساده فقط شامل نام برند میباشد. لوگوی taget را گوگل کنید. شما فقط یک صفحه سیبل تیراندازی میبیند که به رنگ قرمز طراحی شده و همراه با پس زمینه به رنگ سفید است. این شرکت در زنده نگهداشتن خود در ذهن مخاطبان کار تحسین برانگیزی انجام داده است.
2. رنگ های مناسب انتخاب کنید:
رنگ های استفاده شده در طراحی لوگو، بسیار مهم هستند. برای انتخاب رنگ مناسب لوگوی خود به مخاطبان، نوع فعالیت و روانشناسی رنگ ها توجه کنید. رنگ های مناسب باعث می شوند که لوگو برای مخاطبان جذاب و دلنشین باشد. هر چه رنگ هایی انتخاب میکنید مرتبط تر با جامعه هدف شما باشد، راحت تر توسط آنها به خاطر سپرده میشود. همچنین، انتخاب رنگ های مناسب با توجه به نوع فعالیت شرکت هم بسیار مهم است. دوباره به مثال قبلی برمیگردیم. وقتی شما یک بار هم لوگوی ikea را ببینید، رنگ های زرد و آبی آن توی ذهنتان هک میشود. پس برند ایکیا رنگ های ماندگاری را برای برند خود انتخاب کرده است.
3. فونت لوگو:
فونت استفاده شده در لوگو باید متناسب با نوع فعالیت شرکت باشد. به جامعه هدف هم باید دقت کرد. اگر مخاطبان شما افراد مسن هسند، استفاده از فونت هایی که سرهم هستند یا فونت های بسیار ریز خودداری کنید. مثلا برای یک آموزشگاه خطاطی نوشتن نام آن با خط مینیمال کار اشتباه و بیهوده ای است. فونت باید به گونه ای باشد که خواندن آن برای مخاطب راحت و ساده باشد.
4. شعار خود را بسازید:
شما برای برند خود یک شعار انتخاب میکنید. برای ساختن شعار خود، به بار معنایی کلمات توجه کنید. هر کلمه، یک احساس درون خود دارد. شما با آوردن این کلمه کنار نام برند خود، این احساس را به مخاطب خود القا میکنید. این شعار یک توضیح بسیار مختصر در مورد برند شما است. توجه کنید که باید در انتخاب شعار به جامعه هدف خود توجه کنید. اینکه چطور شعار همراه با لوگو نمایش داده شود، هم بسیار مهم است. بهتر است یک هماهنگی بین طراحی هردو آن ها باشد. چه از نظر فونت و رنگ، چه از نظر القای احساس به مخاطب.
5. جست و جو کردن لوگو های متفاوت را فراموش نکنید:
یک نکته مهم که به آن توجه کنید، این است که جست و جو کنید. شما برای ایده گرفتن میتوانید لوگو های متفاوت برند ها را سرچ کنیند و راجب آنها بخوانید. اگر از استراتژی آن ها خوشتان آمد، آن را به طراح خود منتقل کنید. البته در نظر داشته باشید که از کار آنها کپی برداری نکنید، بلکه فقط ایده بگیرید و آن را به سبک خودتان گسترش دهید.
سعی کنید که به لوگو های رقیب هایتان هم یک سر بزنید، چرا که شما یک جامعه هدف را دنبال میکنید و میتوانید از طراحی آنها هم ایده های مناسبی بگیرید. برای راهنمایی بیشتر میتوانید با کلیک بر روی لینک به حساب های تلگرام، واتساپ و اینستاگرام ما صحبت کنید و از مشاوره رایگان ما استفاده کنید.
6. به طراح خود در طراحی لوگو اعتماد کنید:
برای طراحی و ساخت لوگوی خودتان باید یک طراح مورد اعتماد پیدا کنید. قبل از هر گونه قراردار کاری، نمونه کار طراح خود را ببینید و سپس تصمیم به همکاری بگیرید. در طول مسیر با طراح خود مشورت کنید و خواسته های خود را به صورت کاملا واضح و بدون حاشیه به او منتقل کنید. کاملا مطمئن شوید که طراح شما متوجه درخواستتان شده است تا بتواند آن را اجرا کند. طراحان تجربه بیشتری در ساخت لوگو و طراحی آن دارند پس به پیشنهاد های آن ها گوش فرا دهید. میتوانید با لینک به نمونه کار های تیم ما دسترسی داشته باشد.
7. جامعه هدف خود را قبل از طراحی لوگو مشخص کنید:
جامعه هدف خود را مشخص کنید و سپس به طراحی لوگو بپردازید. مطابق با سلیقه آنها به انتخاب طرح، فونت و رنگ بپردازید. اگر هدف شما خانم های جوان باشند قطعا طراحی متفاوتی خواهید داشت نسبت به وقتی که مردان بازنشسته را هدف قرار دهید. از انتخاب طرح تا رنگ بندی و قالب بندی، همه چیز به جامعه هدف شما مربوط میشود. برای کسب اطلاع بیشتر در رابطه با اهمیت طراحی لوگ برای جامعه هدف بر روی لینک کایک کنید.
در آخر به این توجه کنید که لوگو شما نماد شماست و برای سالیان سال با آن شناخته میشید. برای انتخاب و طراحی لوگو عجله نکنید و کاملا به خودتان زمان بدهید. شما میخواهید یک خلاصه از برند و هدفتان را به مخاطب منتقل کنید،آن هم فقط با مجموعه ای از تصویر، رنگ و شعار. همچنین اگر برای برند خود نیاز به مشاوره دارید میتوانید از تیم طراحان پیشرو مشاوره بگیرید. علاوه بر این، با کلیک روی لینک میتوانید از شرایط پکیجهای طراحی لوگو مطلع شوید و پکیج مد نظر خود را انتخاب کنید.
نویسنده: شاهنگ شمشیری
ایمیل:shahang.sh(at)gmail.com