اشتـراک گـذاری

معرفی و مقایسه 2 نرم افزار ادوبی فتوشاپ و ایلاستریتور

معرفی دو نرم افزار مهم طراحی

فهرست مطالب

در این مقاله با هم به معرفی و بررسی دو نرم افزار مهم طراحی گرافیک می­پردازیم. نرم افزار‌های ادوبی فتوشاپ (Adobe Photoshop) و ادوبی ایلاستریتور (Adobe illustrator از ابزارهای مهم و کلیدی طراحی محسوب می­‌شوند. پس از بررسی هر کدام به مزایا و معایب آن‌ ها می­پردازیم. سپس پیشنهاد‌هایی جهت استفاده از هر نرم افزار برای پروژه‌ها قرار گرفته است. همچنین دوره‌های آموزشی رایگان را نیر به شما معرفی می­‌کنیم. در انتها می‌­توانید با کلیک بر روی نوشته آبی، آن‌ها را دانلود کنید. پس تا آخر این مطالب با ما همراه باشید. توجه کنید که این برنامه‌ها در ایران به صورت کرک دانلود و مورد استفاده قرار می‌­گیرند و مثلا نیاز به پرداخت هزینه برای ادوبی فتوشاپ نیست.

 

 ادوبی فتوشاپ (Adobe Photoshop)

از اولین مهارت‌های یک طراح حرفه ای یادگیری فتوشاپ است. پس می‌توان اینگونه بیان کرد که کار کردن با این برنامه از اولین گام‌های گرافیک دیزاین یا طراحی است. ادوبی فوتوشاپ یکی از بهترین و پرکاربردترین برنامه های طراحی و ویرایش عکس برای طراحان محسوب می‌شود.

لازم به ذکر است که با توجه به قابلیت‌هایی که این برنامه در اختیارتان قرار می‌دهد، یک نرم افزار حرفه ای برای طراحان محسوب می‌شود. می‌توان با استفاده از این نرم افزار نه تنها سفارش‌های فتوشاپ، بلکه طراحی بنر و پوسترهای تبلیغاتی و تراکت و لوگو را انجام داد. این نکته لازم به ذکر است که در کشور ما، ادوبی فوتوشاپ، مانند بسیاری از نرم افزارهای دیگر به صورت کرک دانلود می‌شود و این موارد عمدتا جز ضعف‌های آن محسوب نمی‌شود ولی ممکن است مشکلاتی را نیز به دنبال داشته باشد.

اگر به دنبال آموزش رایگان دوره‌های ادوبی فتوشاپ هستید می­‌توانید با دوره های جامع سینا، پایه‌ترین نرم افزار طراحان گرافیک را بیاموزید.

مزایای ادوبی فتوشاپ

  • ابزارهای طراحی:

این نرم افزار ابزارهای کامل و جامعی را برای شما فراهم می‌کند. بنابر این تنها با استفاده از این نرم افزار می‌توانید به فتوشاپ، طراحی دیجیتال،طراحی پوستر و بنر بپردازید.

  • رابط کاربری:

این نرم ابزار به صورت سالانه در حال بروزرسانی و ارتقاء است. ادوبی  فوتوشاپ، work spaceهای متنوعی برای طراحی گرافیک، طراحی وب، موشن، طراحی سه بعدی، نقاشی، عکاسی و … ارائه کرده است. شما بر اساس نیاز خود و آنچه از برنامه انتظار دارید می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

  • ویرایش جزئیات:

برای ویرایش عکس‌های واقعی و تصاویری در مقیاس بزرگ ‌تر استفاده می‌شود چون می‌توان به ویرایش جزئیات و رنگ ها پرداخت.

معایب ادوبی فتوشاپ

  • خروجی:

خروجی این برنامه نسبتا سنگین است و حجم زیادی را اشغال می‌کند. ممکن است از این نظر برای برخی کاربران مشکل ساز باشد.

پروژه‌هایی که بهتر است برای آن ها از ادوبی فتوشاپ استفاده کنید:

  1. عکاسی
  2. تصویرسازی/ نقاشی دیجیتال
  3. هر تصویری که از عکاسی یا کلاژ استفاده می کند.
  4. کارت پستال
  5. طراحی وب سایت
  6. برنامه‌های موبایل
  7. آیکون‌های عکاسی
  8. بنر تبلیغاتی
  9. تصاویر شبکه‌های اجتماعی
  10. هر طرحی که برای استفاده الکترونیکی در نظر گرفته شده است.

برای دانلود برنامه ادوبی فتوشاپ (Adobe Photoshop) بروی آن کلیک کنید.

 ادوبی ایلاستریتور (Adobe illustrator)

ادوبی ایلاستریتور فراتر از یک ابزار طراحی گرافیکی است. می­‌توان از این نرم افزار در حوزه‌های بسیاری اعم از: طراحی بنرهای گرافیکی، طراحی لوگو، دیزاین سایت و طراحی گرافیک وکتور و آثار هنری و طراحی تصویرسازی، طراحی تبلیغات، طراحی اینفوگرافیک، طراحی لوگو و همچنین برای طراحی بازی‌های ویدیویی، وسایل پشت صحنه و لباس استفاده کرد.

کار با آن برای گرافیست‌ها راحت تر است چراکه ابزارهای آن تا حد زیادی مشابه فتوشاپ است با این تفاوت که ادوبی ایلاستریتور به طور خاص برای متخصصان طراحی گرافیک طراحی شده است. از این رو، نرم افزاری است که می تواند نه تنها برای بهینه سازی گرافیک در سطح حرفه ای استفاده شود، بلکه به کاربر اجازه می‌دهد انواع مختلف تایپوگرافی را ایجاد کند.

این نرم افزار به لطف ترکیب با Photoshop و Animate CC خدمات منحصر به فرد و کاربردی ای را ارائه می­‌دهد. همچنین این برنامه قلم موها، ابزارها و جلوه های مختلفی را در اختیارتان قرار می­‌دهد و از قابلیت های پیشرفته ای برخوردار است. در حالی که یادگیری تمام ویژگی های آن به زمان و تلاش زیادی نیاز دارد، می­‌توانید همراه با آموزش رایگان تیم طراحان پیشرو بهره جویید تا در زمان کمتری به طراحی حرفه ای تبدیل شوید. این دوره ها توسط شایان اکبرزاده، طراح گرافیک این مجموعه تهیه و تنظیم شده است. با توجه به مزیت های دوره های آنلاین این دوره نیز به صورت آنلاین برای شما قابل استفاده است.

مزایای ادوبی ایلاستریتور

  • توانایی ترکیب

از قابلیت‌های قابل توجه نرم افزار ادوبی ایلاستریتور می‌­توان به قابلیت ترکیب آن با سایر محصولات ادوبی (Adobe) اشاره کرد.

  • قابلیت سفارشی سازی:

این نرم افزار تمپلیت‌هایی با تنوع بالا را به همراه گزینه‌های سفارشی سازی قابل تنظیم در اختیار شما قرار می­‌دهد. می‌­توانید با استفاده از تنظیمات گسترده این قسمت، تمپلیت‌های منحصر به فردی را در کمترین زمان طراحی کنید.

  • قابلیت ویرایش همزمان:

ادوبی ایلاستریتور قابلیت ویرایش همزمان را در اختیار طراح قرار می­‌دهد تا بتوانند به صورت همزمان چند آرت بورد را مدیریت کند. برنابر این می­‌توان به صورت همزمان بر روی چند پرژه کار کرد و با سرعت بیشتری آن ها را به اتمام رساند.

  • سازگاری و وضوح بالا:

نرم افزار ایلوستریتور با سیستم عامل های مختلفی همچون مک و ویندوز همخوانی دارد. پس با هر سیستم عاملی می­‌توان از این نرم افزار بهره برد. همچنین وضوح بسیار بالایی برای گرافیک وکتور ارائه می‌­دهد. همچنین امکان ایجاد تصویر گرافیکی برای چاپ و استفاده از وب را مجاز می‌کند.

  • رابط کاربری:

همانند دیگر نرم افزارهای ادوبی، ادوبی ایلاستریتور نیز رابط کاربری بسیار عالی و جذابی دارد که تجربه طراحی با آن را منحصر به فرد می‌کند. از این رو، کار این نرم افزار چه برای طراحان مبتدی چه برای طراحان حرفه ای ساده است.

معایب ادوبی ایلاستریتور

  • زمان یادگیری:

بدیهی است برای خبره شدن در هر کار باید زمان زیادی را صرف آن امر کنید. با توجه به قابلیت های زیاد این نرم افزار نسبت به دیگر ابزار ها طبیعتا باید زمان بیشتری را نیز برای حرفه ای شدن در کار با آن صرف کنید. البته با دوره­‌ی آموزشی جامع و رایگان تیم طراحان پیشرو این امکان برای شما فراهم شده تا از سطح مبتدی کار با این نرم افزار را اصولی بیاموزید. با این دوره پیچیدگی های مسیر یادگیری برای شما هموار می­‌گردد.

پروژه‌هایی که بهتر است برای آن ها از ایسلاستریتور استفاده کنید:

  1. طراحی‌های لوگو و آثار هنری
  2. بسته بندی
  3. بروشورها
  4. پوسترها و تبلیغات گرافیکی
  5. تی شرت ها و طرح های گرافیکی
  6. تابلوها
  7. انیمیشن و بازی
  8. مواردی که باید چاپ شود

برای دانلود برنامه ادوبی ایلاستریتور (Adobe illustrator) بروی آن کلیک کنید.

تفاوت های بین دو نرم افزار فتوشاپ و ایلاستریتور:

  • خروجی نرم افزار:

از فتوشاپ برای ساخت و ادیت تصاویر رستر ولی از ایلاستریتور برای تصاویر وکتور بیس یا برداری استفاده می‌شود.‌ تصاویر رستر یا فایل پردازشی پیکسلی از پیکسل ها یا شبکه ای از سلول ها بوجود می‌آید. به این تصاویر، تصاویر بیت مپ نیز می‌گویند. تصاویر وکتور یا فایل های پردازشی برداری از اتصال گره ها به یکدیگر بوجود می‌آیند. پس تفاوت این دو خروجی را با زوم کردن بر لبه‌ی عکس ها متوجه خواهید شد.

پس از زوم کردن، در خروجی فتوشاپ شاهد پیکسل های طراح هستید، در حالی که در خروجی ایلاستریتور شاهد خطوط پیوسته خواهید بود. بنابر این، اگر به دنبال خروجی ای ظریف، نرم(smooth)، بدون پیکسل، باکیفیت، پیوسته و با دقت گرافیکی بالاتر هستید، از نرم افزار ایلاستریتور استفاده کنید. اگر به دنبال ویراش عکس‌های ثبت شده توسط دوربین‌ها هستید باید از فتوشاپ استفاده کنید، زیرا هنگام ویرایش تمرکز بیشتری بر‌روی رنگ‌ها و جزئیات خواهید داشت‌.

  • کاربرد:

فتوشاپ برای ادیت عکس ها و خلق کردین ترکيبات تصویری مورد استفاده قرار می‌گیرد. درحالی که ایلاستریتور برای طراحی گرافیک استفاده می‌شود مثلا طراحی لوگو، طراحی انیمشن و…

  • فضای نرم افزار:

در فتوشاپ فقط در محیط و چهارچوب مشخص شده برای طراحی می‌توانید طرح خود را جا به جا کنید. اما در نرم افزار ایلاستریتور می‌توانید حتی در خارج از پارت بورد نیز طرح خود را قرار دهید و آن را جا به جا کنید.

  • لایه بندی:

در فتوشاپ همه‌ی فعالیت‌ها مثلا استفاده از براش‌های مختلف در یک لایه ثبت می‌شود اما در ایلاستریتور چنین نیست. در این نرم افزار، هر بار که از براش استفاده کنید برای شما یک لایه‌ی جدید بوجود می‌آورد. از این رو شما راحت‌تر می‌توانید فعالیت ها و جزئیات طرح خود را کنترل کنید. برای درک بهتر این تفاوت ها تنها کافی است بر روی لینک کلیک کنید تا در جلسه ی دوم دوره‌ی رایگان تیم طراحان پیشرو این تفاوت را با مثال تماشا کنید.

نتیجه گیری

در آخر نیاز است عنوان کنیم که با توجه به مزایا و معایب همچنین با در نظر گرفتن شرایط خود یکی از دو نرم افزار بالا را دانلود کنید. لطفا تا حرفه ای شدن در هر یک از دو ابزار به تلاش ادامه دهید. مهم‌ترین نکته در خبره شدن در این نرم افزارها استفاده مکرر و کنجکاوی است. پس از بررسی و کنجکاوی در این باره نترسید، چرا که کلیدهای موفقیت هستند. پیشنهاد می‌کنیم در ابتدا به فکر افزایش سرعت خود در یادگیری و طراحی نباشید چرا که موجب سرخوردگی شما می­‌شود. از این رو تمرکز خود را بر یادگیری مهارت‌ها معطوف کنید. صبور باشید و از مسیر یاذگیری لذت ببرید.

نویسنده: شاهنده شمشیری

ایمیل:shahande.sh(at)gmail.com

: به این مطلب امتیاز دهید.
تصویر پیمان اکبری

پیمان اکبری

سلام من پیمان اکبری هستم امیدوارم مطالب این سایت بتونه به مسیر برندسازی شما کمک کنه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

preloader